gallery/animated-cuba-flag

(Holesterol)

(Celulit)

(Rast kose)

(Psorijaza)

(Vitiligo)

(Cancer)

Kubanski preparati u Srbiji

+381 64 4745571

VIDATOX

 

Homeopatski preparat za obolele od raka. Najpoznatiji kubanski lek izolovan iz otrova plave škorpije

Kubanski preparati u našoj ponudi

gallery/vidatox 2
gallery/melagenina-plus_02-01
gallery/screenshot_2017-04-08-03-36-33-1
gallery/policosanol 1

HUMECTANTE

 

Krema protiv celulita i opuštene kože dobijena iz placente

POLICOSANOL

 

Snižava holesterol već posle 2 meseca. Ekstrakt 8 vrsta alkohola iz šećerne trske

Opis: Doprinosi rastu i regeneraciji kose, povećava prokrvljenost kože glave, reguliše lojnu sekreciju i pomaže u oporavku normalne boje kose.

Indikacije: seborejični dermatitis, alopecija (univerzalna, areata, androgena) i psorijaza kože glave.

 UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Nanesite Pilotrofina losion pamučnom vatom jednom dnevno, trljajte nežno širom skalpa napred-nazad. Za bolje rezultate izlagati skalp zračenju infracrvene lampe 150-250W na rastojanju od 40 cm na 30 minuta. Ne gledajte direktno u infracrvenu svetlost, jer šteti očima.

Preporučuje se  oprati kosu sa Šamponom od placente dva puta nedeljno u intervalima od po tri dana.

Pilotrofina losion je bezopasan i može da se koristi kod dece i odraslih, kao, uključujući kod starijih osoba, trudnica i tokom menstruacije kod  žena. Pilotrofina losion nema neželjene lokalne ili sistemske sporedne efekte.

PAKOVANJE: 200 ml. plastična boca.

SASTAV: Frakcija ljudske placente koja stimuliše pilotrophism (obnavljanje kose) rastvorena u etanolu (90 stepeni), 200 ml


Proizvedeno u "Centro de histoterapia placentaria", Havana, Cuba. 

Losion Pilotrofina za rast kose

gallery/20170408_022446-1
gallery/db3d3a7663f421633475ed9a8da27eed
gallery/db3d3a7663f421633475ed9a8da27eed

CORIODERMINA

 

Jedini pravi lek za psorijazu. Gel na bazi ljudske placente...

gallery/melagenina-plus_02-01

MELAGENINA Plus

 

Dokazani losion za VITILIGO (promene pigmenta kože). Najstariji kubanski preparat dobijen iz placente

gallery/db3d3a7663f421633475ed9a8da27eed

CORIODERMINA

 

Krema za psorijazu dobijena iz placente. Promene nestaju već nakon 30-60 dana

Centro de Histoterapia Placentaria

 

Istorija Centra

U 1970-tim Kuba, kroz trgovinski sporazum, izvozi francuskoj MERIUKS Laboratories 40 tona ljudske placente godišnje. Istovremeno, dr Carlos Miyares Cao, specijalista Ginecobstetrics i profesor farmakologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Havani otkriva supstancu koja stimuliše aktivnosti pigmentacije kože tokom proučavanja metabolizma placente održavane u životu u laboratorijskim uslovima.

Uspešna upotreba ove supstance na Kubi u tretmanu dermatoloških oboljenja poznatog kao Vitiligo zaustavila je izvoz placente u Francusku 80-82. godine, kada je Nacionalna farmaceutska industrija počela proizvodnju novog leka pod imenom Melagenina za distribuciju u apotekama uz recept.

U 1985. osnovan je prvi međunarodni Centar za brigu o pacijentima obolelim od Vitiliga u centralnoj klinici "Cira Garcia" u Havani pod nadzorom samog dr Carlos Miyares Cao. Priliv pacijenata iz zemalja u blizini Kube ( Meksiko, Venecuela, Kolumbija, itd) doveo je do uspostavljanja prvog sistema zdravstvenog turizma kroz kompaniju CUBATUR.

1986. godine, kao rezultat reakcije svetske farmako-mafije i njihovog odbacivanja uspeha nove kubanske metode za lečenje Vitiliga lekom dobijenim iz ljudske placente, Državni savet je osnovao Centro de Histoterapia Placentaria pod upravom  dr Carlos Miyares Cao sa ciljem proširenja ovog istraživanja.

Godine 1987. bilo je neophodno da se uspostavi nacionalna i međunarodna Klinička služba pri centru zbog povećanja broja pacijenata obolelih od  Vitiliga koji su tražili negu na Kubi ovim novim lekom -  preko100 pacijenata mesečno iz više od 90 zemalja, kao i samih građana Kube. Od 1988. do 1991. Centri za zbrinjavanje ovih pacijenata počeli su da se osnivaju i u drugim zemljama, čime počinje izvoz Melagenine. Medicinsko osoblje tih centara prošlo je obuku u Centro de Histoterapia Placentaria kako bi se osiguralo da primena ove metode postiže istu efikasnost kao na Kubi.

Tako su formirani centri na Kanarskim ostrvima (Španija), Republika San Marino, Madrid, (Španija); Brazil; Bogota (Kolumbija); Meksiko Siti, Meksiko; Lima )Peru); Nikaragva; Savior; Entre Rios (Argentina); Kijev, Ukrajina; Moskva i Petrograd je (Rusija); Kirgistan, Kasajastan; Riga, Latvija; Nigerija, (Afrika). U ovoj fazi, osnovano je 30 udruženja obolelih od Vitiliga pod nazivom Udruženja Prijatelja Protiv Vitiliga, koji su tražili uvođenje kubanske medicine u svojim zemljama.

Od 1992. do 1994. Kubanska vlada je ocenila da je potrebno izgraditi fabriku za proizvodnju raznih lekova dobijenih iz ljudske placente, ne samo Melagenine, jer je istraživanje koje je razvio dr Carlos Miyares Cao sa svojim timom u Centru proizveo lekove za druge bolesti i liniju kozmetike koja sa velikom delotvornošću usporava starenje ćelija.

Pregled novih otkrića po godinama

1970-80
Melagenine (za lečenje vitiliga)
Coriodermina (za lečenje psorijaze)
Piloactive Losion (za tretman Alopecie i rast kose)

1980-90
Thromboplastin (reagens za dijagnozu poremećaja zgrušavanja krvi)
Dijetetski suplement (osteoporoza-anemija)

1980-94
Melagenina plus (optimizacija Vitiligo tretmana)
Enteral Feeding (intenzivna nega)
Plućna surfakcija (neonatologija)
Placental Lactogen (obstetrics)
Kozmetika

1980-90
Šampon (Chammpu de Placenta)
Kožna Bioaktivna Krema (dermotrophic)
Kožni Bioaktivni gel
Epiderma Photoprotector gel

1990-94
Amniotička Kolagen krema
Balzam za kosu
Tonik za lice
Mleko za čišćenje
Bioaktivni Sapun za kožu
 

Pre izgradnje postrojenja Centra, ovi proizvodi se izrađuju na sledeći način: Melagenina, Piloactive losion i Šampon od placente u objektima u farmaceutskoj industriji, ali odvojeni od procesa obrade, pakovanja i kontrole kvaliteta, što je onemogućavalo masovnu proizvodnju. Coriodermina i drugi proizvodi su pravljeni u istraživačkom prostoru Centra u boljim tehnološkim uslovima, ali sa malo proizvodnih kapaciteta. Na ovaj način, bilo je sve teže zadovoljiti rastuću domaću i međunarodnu potražnju za proizvodina od placente.


Ova situacija dovela je do potrebe za modernom fabrikom visokih proizvodnih kapaciteta. Izgradnja takve fabrike započela je 1991. godine u oblasti La Lisa u blizini grada Valle Grande. Projektom se direktno bavio Direktorat za investicije Državnog Saveta. Izgradnja je trajala 4 godine, investicija obuhvata 26.000 kvadratnih metara i sastoji se uglavnom od dve paralelne zgrade.U glavnoj zgradi smeštena je oprema za skladištenje i odmrzavanje posteljica prikupljenih u porodilištima u zemlji. Tu je takođe i oprema za ekstrakciju i bioprocesiranje derivata placente ranije pomenutih, kao i za njihovo pakovanje i skladištenje za dalju distribuciju u zemlji ili za izvoz. U drugoj zgradi nalaze se laboratorije za kontrolu kvaliteta, kao i za hemijsku, biološku i mikrobiološku kontrolu. Zaposleno je 170 radnika sa maksimalnim kapacitetom od 3000 boca na sat.

 

 

gallery/logo centra
www.000webhost.com